GÅ TILLBAKA
    TILL MENY

    Del 1

    När det kommer till att planera sitt bröllop är det många delar och moment att tänka på, planera och lägga budget för. Är ni precis i början av er planering kan den listan kännas ändlös. Under några inlägg kommer jag att hjälpta dig organisera den listan. Det första som jag vill prata om är att prioritera en bröllopsfotograf till sitt bröllop. Kanske jag är partisk men att ta hjälp av en fotograf att föreviga sitt bröllop är verkligen något jag rekommenderar. Är en bröllopsfotograf det viktigaste att prioritera? Nej, absolut inte men tänk så här. Ni har ert fantastiska bröllop, ni sa ja till varandra. Bröllopet blev precis så lyckat och vackert som ni hade föreställt er. Över ett års planering och 24 h senare är det över. Bröllopstårtan är uppäten, bröllopsklänningen har hängts tillbaka i sitt fodral. Alla vackra blommor har sakta börjat vissna. Men era minnen kommer ni alltid att bära med er och en fotograf hjälper er att minnas och föreviga er bröllopsdag för evigt. Trots att tårtan är uppäten, blommorna har vissnat och klänningen hänger i garderoben så blir allt det levande igen när ni bläddrar igenom ert bröllopsalbum. För ert bröllop handlar om så mycket mer än bara en dag, det är början på resten av ert liv som ni skapar tillsammans. 

    För många år sedan när jag var i mina tonår läste jag en artikel om ett par som bokat en fotograf att föreviga hela deras dag. Jag kommer än idag ihåg känslan när jag tittade igenom bilderna. Där och då visste jag att om jag någon gång skulle gifta mig ville jag boka en fotograf som förevigade hela mitt bröllop. Från förberedelserna med all förväntan och fjärilar i magen till kvällens middag och tokigheter på festen. Jag är väldigt obekväm framför kameran, stel och klumpig. Därför fastnade jag för den här typen av dokumentär fotografering. Inga stela poser och porträtt utan foton som visade nuet, precis så som det var.

    Storytelling, dokumentär bröllopsfotografering är idag så mycket mer än traditionella porträtt. Det handlar att fånga ögonblick och känslor. Det handlar om att ni ska få ta del av alla små ögonblick och andras känslor på er stora dag. Din mammas glädjetårar som du inte hann se för att du bara hade ögon för din stora kärlek. Din bästa väns leende. Farfars näsduk som åkte upp för att han hade fått något i ögat. Din pappas tal. Er glädje, andras glädje, din brors barn som fick ett raseriutbrott eller blickarna ni gav varandra när ni trodde ingen såg men som fotografen såg. Att få berätta ett brudpars historia från deras stora dag är verkligen något helt magiskt, och lika magiskt är det att minnas tillbaka fem, tio, trettio år senare. 

    Är ni inte trygga framför kameran, strunta i porträtten och be fotografen dokumentera ert bröllop med alla guldkorn ni vill fortsätta minnas precis så som det var. Utan tillgjorda leenden och stela poser. Era bröllopsbilder kommer vara mer än ert bröllop, de kommer vara minnen för en livstid. En levande berättelse precis så som den var. Värd att minnas år efter år.

    Lycka till! Och kanske ses i sommar på ditt bröllop.  

    I nästa inlägg skriver jag om vad du behöver tänka på när du ska boka en bröllopsfotograf. 

    0 COMMENTS

    Lämna en kommentar

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.